Nässjö

Milt väder stoppar vintertävlingar

1:40 min

En slädhundstävling i helgen uteblev på grund av för lite snö och för mycket vatten. Nu är frågan om nästa helgs skidtävlingar blir av.

– Det har ju varit väldigt blött, i markerna är det överfullt med vatten, berättar Bengt Franzén som är spåransvarig på Nässjö Ski.

De skulle ha lånat ut sina spår i helgen på Lövhults friluftsområde för slädhundstävlingen Nässjö Arctic Race.

– Det skulle gått på natursnö, men det fick vi ju ställa in.

Det är riktigt blött ute i skog och mark i Jönköpings län nu efter veckor med milt väder och nederbörd. SMHI har utfärdat fem klass 1-varningar för höga flöden i länet, i och runt åarna Lagan, Ätran, Nissan, Emån och Svartån.

– Vintrarna har blivit helt annorlunda än tidigare. Lövhult har varit ett snösäkert område annars, men det är det ju inte numera. Men det är det ju inte någonstans, säger Bengt Franzén.

SMHI:s varningar om höga flöden gäller till och med nästa vecka. Nästa helg ska Nässjö Ski arrangera en stor skidskyttetävling och Bengt Franzén hoppas nu på att snön från kanonerna han startat denna helg inte kommer smälta.

– Det ska ju vara kallt i dag och i morgon så vi får se.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.