Katten lilly i knät på sina ägare Anna och Peter.
Lilla Lilly har kommit hem till sin ägare efter sju år. Foto: Elin Ericsson/Sveriges Radio.
Jönköping

Anna fick tillbaka sin katt – efter sju år

4:32 min

Katten Lilla Lilly flyttade på egen hand från Jönköping till Habo för sju år sedan, men nu har hon kommit tillbaka till sin ägare igen.

Anna Cedercrona fick Lilla Lilly i julklapp för tio år sedan, men tre år senare försvann hon spårlöst från hemmet i Jönköping. Och hon saknades.

– Hon charmade mig, hon charmade alla. Det gick inte att låta bli att tycka väldigt mycket om henne, säger Anna Cedercrona till Jönköpings-Posten som var först med att berätta historien.

Men allt eftersom åren gick kom hon att acceptera att Lilla Lilly var borta. Så plötsligt, i fredags, ringde telefonen:

– Hej, jag har din katt här. Är det inte dags att komma och hämta henne? sade en röst i andra änden.

Hej, jag har din katt här. Är det inte dags att komma och hämta henne?

Lilla Lilly hade för sju år sedan hittat till Rune i Habo, cirka tre mil norrut. Där blev hon kvar. Kanske gillade hon den fiskodling som Rune drev. Men nu hade Rune avlidit, och det var hans son Kennet som ringde. Han hade upptäckt att katten var försedd med ett id-märke i örat.

– Lilla Lilly har säkert haft det bra och jag tänker att allt har en mening. Hon har skänkt glädje och sällskap till en annan människa, säger Anna Cedercrona.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista