Vårdcentral Gnosjö Socialkontor
1 av 4
Foto: Amanda Gustafsson/Sveriges Radio
Vårdcentral Gnosjö kommun
2 av 4
Gnosjö vårdcentral och socialkontoret i Gnosjö håller stängt i dag. Foto: Amanda Gustafsson/Sveriges Radio
Maria Sandberg Gnosjö
3 av 4
Maria Sandberg, socialutskottets ordförande i Gnosjö. Foto: Amanda Gustafsson/Sveriges Radio
Vårdcentral Gnosjö
4 av 4
Gnosjö vårdcentral håller stängt i dag. Foto: Amanda Gustafsson/Sveriges Radio
Gnosjö

Polisen söker igenom vårdcentralen efter bombhotet

0:45 min

Gnosjö vårdcentral har fått ett bombhot riktat mot sig och kommunen har beslutat att hålla vårdcentralen stängd under dagen.

Det var i går eftermiddag som Gnosjö kommun ska fått ett brev där det stod att en bomb skulle brisera i byggnaden där bland annat vårdcentralen finns.

– Hotet är riktat mot vårdcentralen men brevet hittades i socialkontorets postlåda, säger Maria Sandberg som är socialutskottets ordförande i Gnosjö kommun. 

Bomben ska enligt hotet brisera klockan 14:57 i dag och redan på onsdagskvällen informerades alla berörda som jobbar i byggnaden om det inträffade.

– Vi har varit i kontakt med polis och andra berörda myndigheter, och har beslutat för vår personals säkerhet och för allas säkerhet så håller vi hela byggnaden stängd i dag, säger Maria Sandberg.

I byggnaden finns förutom vårdcentral även bland annat socialkontor, apotek och barnavårdscentral. 

Vi valde att ta kontakt med alla i går kväll och se till så att det stängdes. Det gjordes under sena eftermiddagen och kvällen.

Under morgonen har det hållits ett möte mellan berörda parter och polisen, och på det mötet beslutade polisen att de ska söka igenom byggnaden. Klockan 16 i eftermiddag kommer ett nytt möte hållas för att diskutera hur man ska gå vidare.

Vid elvatiden hade polisen gjort en inre och yttre genomsökning av lokalerna. De har sökt med poliser och hundar men inte hittat något farligt föremål. Utredningen gällande olaga hot fortsätter.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista