Mullsjös kommunchef Lennie Johansson står på en trappa ovanför en parkeringsplats.
Här bakom kommunchefen Lennie Johansson hålls firandet på lördag. Foto: Elin Ericsson/Sveriges Radio
Mullsjö

Mullsjö går miste om storfest

2:54 min

När Postkodlotteriets miljonregn över Mullsjö fortsätter, missar orten den största festen.

I helgen ska den resterande delen av de 175 miljoner kronorna som Mullsjöbor har vunnit i Postkodmiljonären delas ut. Men av helgens tre evenemang så är det bara lördagens mindre firande som förläggs i Mullsjö. I stället ska det största firandet istället hållas på Hovrättstorget i Jönköping.

– Det är klart att vi hade önskat att allt var i Mullsjö. Men sedan vet vi att Mullsjö är populärt och att Mullsjö drar. De räknar väl med att det blir så stort att det behöver vara i Jönköping, säger Mullsjös kommunchef Lennie Johansson.

I Mullsjö finns inga platser utomhus som är tillräckligt stora eller anpassade för detta. Därför läggs alltså det största firandet i Jönköping istället.

– Inomhus har vi till exempel Nyhemshallen, men jag har förstått att de gärna vill vara utomhus. Det hade varit populärare och vi hade blivit mer kända om det hade varit i Mullsjö. Men vi blir förhoppningsvis nämnda tillräckligt mycket ändå, säger Lennie Johansson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista