Suzi Pergel, HR-chef på Gislaveds kommun.
1 av 3
Suzi Pergel, HR-chef på Gislaveds kommun. Foto: Dejana Pasic/Sveriges Radio
Suzi Pergel, HR-chef på Gislaveds kommun.
2 av 3
HR-chefen Suzi Pergel säger att användandet av droger inte per automatik innebär att man förlorar jobbet, men att det kan leda till andra konsekvenser. Foto: Dejana Pasic/Sveriges Radio
Gislaveds kommuns kommunhus.
3 av 3
Exakt vilka åtgärder som kommer att vidtas i det enskilda fallet vill Gislaveds kommun inte uttala sig om. Foto: Dejana Pasic/Sveriges Radio
Gislaved

Kvinna som jobbar med barn och unga misstänkt för drograttfylleri

1:42 min

En kvinna som jobbar på Gislaveds kommun misstänks för drogrelaterade brott efter en rutinkontroll.

Det var på nyårsdagen, utanför arbetstid, som kvinnan som jobbar med barn och ungdomar på Gislaveds kommun stoppades för en rutinkontroll i centrala Värnamo. Nu misstänks kvinnan för rattfylleri under påverkan av narkotika och eget bruk av narkotika, vilket Värnamo Nyheter var först med att berätta.

Generellt sett vid den här typen av misstankar gör kommunen en utredning för att kartlägga om och i vilken utsträckning en anställd använder droger och om det påverkar personens arbete. För anställda inom Gislaveds kommun är det förbjudet att använda alkohol eller droger under arbetstid, men varje enskilt fall hanteras olika.

– Att bruka narkotika på sin fritid är generellt sett, om man ser utifrån ett arbetsrättsligt perspektiv inget brott mot anställningsavtalet, även om det skulle vara ett brott etiskt eller civilrättsligt. Så man måste titta på vad det innebär för arbetsuppgiften och arbetsprestationen, säger Suzi Pergel, HR-chef på Gislaveds kommun.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista