Lars Johansson. Foto: Peter Jernberg/Sveriges Radio.
Lars Johansson, direktör för verksamhetsområdet utbildning och kultur. Foto: Peter Jernberg/Sveriges Radio.
Jönköping

Kulturhuset Spira har politikernas ögon på sig

2:39 min

Kulturhuset Spiras ekonomi kommer att ses över noggrant i fortsättningen efter miljonförlusten förra året.

Spira gick med nio miljoner kronor i förlust förra året. En av orsakern till förlustsiffrorna är musikalen Les Miserables.

Dessutom budgeterar ledningen för ett underskott på fyra miljoner kronor för det här året. Det här har fått regionpolitikerna att reagera och en av åtgärderna är strikt bevakning på Spiras ekonomi framöver, säger Lars Johansson är direktör för verksamhetsområdet utbildning och kultur.

– Det kommer att bli en oerhört stark kostnadskontroll nu under 2018, det är en situation som måste lösas, säger Lars Johansson som är direktör för verksamhetsområdet utbildning och kultur.

– Vissa produktioner kan få strykas, det kommer att bli särskilda anställningsrestriktioner. Det kommer också att bli restriktioner vad det gäller inköp, säger Lars Johansson som däremot menar att det i dagsläget inte är att räkna med uppsägningar.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista