Smycken. Foto: Staffan Löwstedt/Scanpix
Hanna och Christian Sjöqvist har kämpat i ett halvår för att få ut rätt ersättning från sitt försäkringsbolag. Foto: Staffan Löwstedt/Scanpix
Huskvarna

Guldföretaget larmade polisen om hemtjänsttjuven – flera gånger

Magnus Johansson, vd för Guldbrev: Fått information att kunden inte är misstänkt för något
3:54 min

Guldföretaget som en hemtjänstanställd undersköterska i Huskvarna skickade in stulna smycken till larmade vid flera tillfällen polisen om affärerna.

Totalt handlar det om över 80 föremål och de flesta av dem har undersköterskan erkänt att hon stulit från äldre hon jobbat hemma hos i Huskvarna.

– Vi har haft kontakt med polisen under flera år kring just den här kunden och skickat rapporter om föremål hon köpt, hört av oss till polisen och frågat polisen om vi ska skicka ut fler brev till den här kunden och fått information att kunden inte är misstänkt för något brott och att vi kan göra det, säger Magnus Johansson, vd för Guldbrev.se.

Polisens gruppledare Roger Olsson bekräftar för P4 Jönköping att de vid flera tillfällen kontaktats av Guldbrev.se specifikt om den här kvinnans affärer. Polisen har då undersökt varifrån smyckena hon skickat in kan tänkas komma, men de har inte kunnat bevisa att det skulle röra sig om stöldgods. Kvinnan har vid dessa tillfällen heller inte förekommit i några polisutredningar och därför inte varit misstänkt för något.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".