Sebastian Palmqvist.
Sebastian Palmqvist. Foto: Henrik Gustavsson/Sveriges Radio.

Landslagscentern briljant när Mullsjö vann

Sebastian Palmqvist: Bra match från vår sida
3:57 min

Mullsjö tog tre viktiga poäng när man besegrade Helsingborg med 6-4.

Det var gratis entré i Nyhemshallen och 1 215 åskådare fick se landslagscentern Sebastian Palmqvist visa upp en del av sitt breda register. Hans formation med Kim Ganevik och Isaac Rosén blev tungan på vågen.

– Små grejer avgjorde, men defensivt gjorde vi en bra match. Sedan gäller det att vi sätter våra målchanser och det gjorde vi idag, sade Sebastian Palmqvist.

Den första perioden var hafsig med få målchanser. Det öppnade upp sig mer i den andra perioden och Mullsjö fick gå till periodvila med ledning 4–3 efter ett sent mål i powerplay, en spelform som annars inte alltid varit Mullsjös melodi den här säsongen.

Målmässigt följdes ett mönster. Varje gång Mullsjö tog ledningen, lika snabbt kom kvitteringen för Helsingborg. Det stod verkligen och vägde i den tredje perioden, men två raka Mullsjömål gjorde att hemmalaget kunde gå ifrån till en 6-3-ledning. 

Helsingborg plockade tidigt ut sin målvakt, men närmare än 6–4 kom inte gästerna.

Två matcher återstår före uppehållet: Växjö borta på onsdag och Höllviken hemma på lördag.

Därefter väntar VM-kval i Slovakien och där är Sebastian Palmqvist en av två Mullsjöbidrag. Den andra är Kasper Hedlund.

Mullsjö-Helsingborg 6-4 (1-1, 3-2, 2-1)
Mullsjö: Sebastian Palmqvist 2, Anton Vestlund, Isaac Rosén, David Gillek, Kim Ganevik.
Publik: 1215

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".