Lars Alkner, kulturchef
Lars Alkner, kulturchef i Värnamo, en av alla Värnamobor som tackades i Ruben Östlunds Guldbagge-tal. Foto: Karin Selldén/Sveriges Radio
Värnamo

Värnamoborna tokhyllades på Guldbaggegalan

Lars Alkner: Det visar vilket genomslag kulturen kan ha
1:50 min

Efter en bagge för bästa regi lästes Ruben Östlunds tacktal upp, ett tal som enbart handlade om Värnamo! Kulturchefen Lars Alkner blev överraskad i tv-soffan.

Vid måndagskvällens Guldbaggegala, där priser för förra årets bästa filmer delades ut, fick Ruben Östlunds film "The Square" två baggar: en för bästa regi och en för bästa foto.

Ruben Östlund själv kunde inte ta emot priserna på plats i Stockholm då han satt i juryn i "Sundance film festival" i USA. Istället läste kostymören i filmen, Sofie Krunegård, upp Östlunds tacktal där Värnamo och Värnamobornas engagemang för Rutan på Flanaden tokhyllades. En av dem som namngavs i talet var Värnamo kommuns kulturchef Lars Alkner som blev överraskad över hyllningarna till kommunen.

– Det är roligt att han uppmärksammade engagemanget i Värnamo i och och kring rutan, på bästa sändningstid! säger Lars Alkner.

Den 18 april kan två Guldbaggar beskådas tillsammans med en Guldpalm, sex European filmawards och eventuellt också en Oscarsstatyett i rutan i Värnamo.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".