En person smsar på en mobiltelefon samtidigt som hen kör.
Temabild. Foto: Aas, Erlend
Jönköpings län

Busschaufförer använde mobilen 23 gånger på länstrafikens bussar

Keolis affärsområdeschef, Stefan Gustavsson: Vi har en tydlig policy mot det här
0:44 min

Vid 23 tillfällen förra året fick bussbolaget Keolis betala vite till Jönköpings länstrafik sedan deras chaufförer använt mobilen.

Bussbolaget Keolis, som har ett avtal om att köra kollektivtrafik i Jönköpings län, fick under 2017 betala vite till just länstrafiken 23 gånger på grund av att deras chaufförer använt mobilen. Det rapporterar SVT Nyheter Jönköping om.

– Siffran 23 är alldeles för hög. Vi ser jätteallvarligt på det här och vill absolut inte att någon av våra förare ska använda sina telefoner under körning, säger Stefan Gustavsson till SVT Nyheter Jönköping.

Jönköpings länstrafik har ett avtal med bussbolaget om att de ska betala vite för varje gång som deras chaufförer använder mobiltelefonen under färd, och under 2017 hände det alltså 23 gånger.

– Det är bedrövligt och man får inte göra det. Det är fel framför allt ur trafiksäkerhetssynpunkt, säger Carl-Johan Sjöberg, trafikdirektör på JLT till SVT Nyheter Jönköping.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".