Bygge av trähus.
Utbildningen kommer att innebär viktig kompetens för branschens utveckling, tror Stefan Gustafsson (KD). Foto: Stefan Lindblom/TT.
Vetlanda

Ny utbildning inom trähus viktig för branschen

Stefan Gustafsson (KD): Betyder väldigt mycket för Höglandet
1:55 min

På fredagen blev det klart vilka yrkesutbildningar som blivit beviljade. Vetlanda lärcenter har just fått en utbildning inom trähusbranschen godkänd.

– Det betyder väldigt mycket för hela branschen och Höglandet att det här fungerar på ett väl sätt. Då behövs det kompetens och det här är en nyckelutbildning i det, säger Stefan Gustafsson (KD) kommunstyrelseordförande i Sävsjö.

Han är dessutom drivande i nätverket Trähusnätverket som består av kommunstyrelseordförandena i Höglandskommunerna och vd:ar för flera olika trähusföretag.

Nätverket har tidigare skickat in en skrivelse till Myndigheten för yrkeshögskolan om varför utbildningen för trähusprojektörer är viktig. Nu har myndigheten alltså beviljat utbildningen på Vetlanda lärcenter.

Totalt kommer ett trettiotal nya yrkeshögskoleutbildningar att finnas tillgängliga i Jönköpings län, det är fler än i något annat län. Bland annat handlar det om utbildningar till automation- och robotingenjör, CNC-tekniker och tandsköterska.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".