Polisavspärrning
Bilder är en genrebild och är inte tagen vid den aktuella platsen. Foto: Lars Schröder/TT
Jönköpings kommun

Person hittad död – polisen misstänker mord

Thomas Agnevik, presstalesperson polisen: Just nu en del oklarheter
0:49 min

En person är anträffad död i en bostad i Jönköpings kommun.

Under natten gjorde polisen en undersökning av en bostad i Jönköpings kommun. När man tagit sig in i bostaden anträffade man en avliden person.

– Anhöriga har ännu inte underättats och därför väljer vi inte att säga kön, ålder eller exakt var det inträffade, säger polisens presstalesperson Thomas Agnevik till P4 Jönköping.

I undersökningen finns än så länge vissa oklarheter, vilket gör att polisen har inlett en förundersökning med brottsrubriceringen mord. Den inledande brottsrubriceringen kan komma att ändras under utredningens gång.

– Om det finns någon som helst anledning till att vi misstänker att ett brott inträffat så väljer vi att inleda en förundersökning. Det är än så länge oklara omständigheter så vi väljer att rubricera det utifrån det grövsta brottet, men det kan komma att ändras eller avskrivas helt. Vi börjar på det grövsta brottet och sen trappar vi ner, säger Thomas Agnevik.

Kriminalteknikerna är nu klara med den kriminaltekniska undersökningen på platsen och nu återstår att göra en sammanställning och analys av det insamlade materialet. Ett antal förhör har hållits och dörrknackning har gjorts. Rättsmedicinalverket ska göra en rättsmedicinsk obduktion, som förväntas ge besked om dödsorsaken.

I nuläget finns det ingen misstänkt person och arbetet för att klargöra om det rör sig om ett brott eller inte kvarstår.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".