Nässjö-Umeå 2018
1 av 3
Gilligan Devin går på genombrott i första perioden. Foto: Tommy Haag P4 Jönköping
Nässjö-Umeå 2018
2 av 3
Niang Sango försöker komma fram på höger kanten. Foto: Tommy Haag P4 Jönköping
Nässjö-Umeå 2018
3 av 3
Stundtals hårt och tufft i försvarspelet. Foto: Tommy Haag P4 Jönköping
Basket

Nässjö chanslösa i ny förlustmatch

Daniel Eliasson: Förlust är aldrig kul
2:14 min

Det blev inte helt oväntat Umeå basket som tog med sig de två poängen från Nässjö denna kväll. Laget hade full kontroll på händelserna och vann med 68-76

Det var med lite tunga steg som Nässjö basket kom till match i hemmaborgen denna fredag kväll. Sist i tabellen med bara tio poäng i bagaget. Säsongen har inte blivit som det var tänkt kan man lugnt påstå.

I möten mot Umeå har man normalt sett haft en ganska enkel resa genom åren, men den här säsongen har dessa förutsättningar ändrats. Västerbottenlaget har plusstatistik och har två raka segrar. Umeå har överraskat alla i basketligan så här långt med sitt att spela underfundigt och snabbt.

Hemmalaget fick ingen vidare start heller på matchen utan hamnade nästan direkt i ett underläge. Stundtals var det riktigt hafsigt och slarvigt. Efter första perioden var ställningen 14-23. I paus hade Nässjö putsat till siffrorna något till 32-37.

Det blev inte så mycket bättre i tredjerundan, Nässjö hade ett tolv poängs försprång att hämta in. Och det visades sig bli alltför mäktigt. Västerbottningarna kunde enkelt spela av matchen och därmed ta sin tredje raka seger mot Nässjö den här säsongen.

Det har stått klart ganska länge att Nässjö inte kan nå slutspel som förra säsongen. Nu måste ändå laget avsluta snyggt och ta så många poäng som möjligt.

Nässjö-Umeå 68-76 (14-23, 18-14, 14-21, 22-18)

Nässjö: Thomas Tshikaya 24, Angelo Griffis 10, Sango Niang 9, Mantas Griskenas 8, Karim Wazzi 8, Devin Gilligan 5, Daniel Eliasson 2, Kristian Heder Ternell 2. Umeå: Arik Smith 24, Andre Nilsson 16, Eric Gilchrese 9, Egal Saleman 9, Nicholas Schlitzer 8, Nathan Dawit 5, Chris Singhateh 2, Alexandros Varytimiadis 2, Albin Frank.

Publik: 435.

 

Tommy Haag
tommy.haag@sverigesradio.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".