En semla lyfts upp med en tårtspade.
Färre bagerier i Jönköping använder palmolja i sina semlor i år. Foto: BERTIL ERICSON / TT.
Fettisdagen

Flera bagerier har slutat använda palmolja i semlor

1:07 min

Fler än hälften av de sju bagerier i Jönköping som förra året uppgav att de använde palmolja i sina semlor har nu slutat med det.

Förra året kunde P4 Jönköping berätta att flera bagerier i Jönköping använde palmolja i sina semlor. Men i en rundringning av P4 Jönköping uppger majoriteten av dem att de nu slutat använda palmolja.

– Då slipper man ta den diskussionen helt enkelt, säger Ulric Jarl på Annie Johanssons hembageri.

– Nu är det smör och rapsolja i dem.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".