Niclas Palmgren.
Niclas Palmgren slutar nu som kommunalråd i Gislaved. Foto: Joséphine Simar/Sveriges Radio.
Gislaveds kommun

Niclas Palmgren (M) slutar som kommunalråd

4:33 min

Efter 20 år som aktiv politiker och 16 år som kommunalråd i Gislaveds kommun lämnar Niclas Palmgren (M) flera av sina uppdrag.

Niclas Palmgren (M) meddelar att han avser att lämna sitt uppdrag som kommunalråd och även sina uppdrag som förste vice ordförande i kommunstyrelsen, ordförande i kommunstyrelsens näringsutskott och representant i Gislaved näringslivsliv AB. Han kommer alltså inte att ställa upp som kandidat i kommunvalet i september.

– Det är ingen speciell anledning egentligen, mer än att jag nu vill göra andra grejer. Jag vill tillbaka till näringslivet, det är där mitt hjärta är, säger Niclas Palmgren under en presskonferens på tisdagsmorgonen.

Hur kommer det sig att du väljer att ta det här beslutet så nära inpå valet?

– Jag har haft lite ångest med mig själv, för jag tycker att det har varit väldigt roligt. Men jag ville göra detta snyggt och inte känna att jag lurar medlemmar och väljare. Därför kommer jag inte att vara med på några listor nu. Det känns ändå skönt att ha bestämt sig.

Niclas Palmgren planerar att lämna uppdraget som kommunalråd redan den 30 april. Han sitter tills vidare kvar i bygg- och miljönämnden, räddningsnämnden och kommunstyrelsen. Ett nytt förstanamn för moderaterna i Gislaveds kommun presenteras först efter den 25 februari.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".