Ett snöigt skogsparti intill en 70-väg
Här vid länsväg 127 i Sävsjö gick kvinnan med sin dotter. Foto: Petra Levinson/Sveriges Radio
Sävsjö

Polisen startar internutredning efter tragedin i Sävsjö

0:38 min

Sökinsatsen efter den kvinna som tunt klädd och barfota försvann i Sävsjö med sina barn förra veckan har fått kritik.

Polisen har nu startat en internutredning mot sig själva efter tragedin i Sävsjö, där en kvinna gick ut med sina två barn lättklädda i snön. Pojken hittades tidigt, men mamman och dottern hittades inte förrän tolv timmar senare och mamman avled av sina skador. Dottern har vårdats med allvarliga skador.

Insatsen, som polisen själva beskrivit som misslyckad, kommer utredas av avdelningen för särskilda utredningar för att ta reda på om något, och i så fall vad, som gick fel och vad som kunnat göras annorlunda.

– De ska utreda insatsen i helhet för att se om vi kunnat göra något annorlunda. Det var en extraordinär händelse och i efterhand har det varit mycket fokus och synpunkter på insatsen. Därmed inte sagt att något gått fel, det får utredningen visa, säger Susanne Axelsson som är chef för regionledningscentralen i polisområde öst.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista