Jönköpings län

Flera olyckor – "Håll avståndet"

1:07 min

Det är otroligt halt på riksväg 40, enligt flera lyssnarsamtal.

Vid 20-tiden råkade en personbil ut för en trafikolycka på riksväg 40 i höjd med Bottnaryd i riktning mot Jönköping. Ingen person skadades, men det påverkade trafiken mycket innan räddningstjänsten kom dit.

Vid utryckningen dit stötte räddningspersonal på en förare till en mindre lastbil som kört i diket på Axamo i Jönköping.

Kort efter det kom larm om två lastbilar som inte kom uppför Gärabacken på riksväg 40 på grund av halkan. Ungefär samtidigt kom larm om en olycka på riksväg 47 vid Ekenässjön mellan Vetlanda och Nässjö där en lastbil och en hästtransport krockat. Släpet var tomt och ingen person skadades.

Vid 22-tiden kom larm om en olycka på riksväg 26 i höjd med Mullsjö mellan Espåsen och Bäckebo. Många räddningsfordon ryckte ut dit, men ingen person skadades.

De lyssnare som ringer till trafikredaktionen säger att de aldrig varit med om liknande och att yrkeschaufförer ställt sig på sidan för att det är så halt.

– Saltbilarna är ute och kör för fullt. Jag ser att det blinkar från bilarna och de kör skytteltrafik för att hämta upp mer salt, säger Fredrik Malm som är inre befäl på Räddningstjänsten.

För att tipsa trafikredaktionen, ring 020-999 444.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista