Marie Johansson, kommunstyrelsens ordförande Gislaved, och Niclas Palmgren, vice ordförande kommunstyrelsen Gislaved.
1 av 2
Kommunstyrelsens ordförande Marie Johansson (S) och vice ordförande Niclas Palmgren (M) vid de nybyggda fritidshusen på Gisleområdet i Gislaved. Foto: Dejana Pasic/Sveriges Radio
Nybyggda fritidshus i Gisleområdet i Gislaved.
2 av 2
Sju nybyggda fritidshus i Gisleområdet i Gislaved står nu klara för att möta behovet av bostäder för anhöriginvandring. Foto: Dejana Pasic/Sveriges Radio
Gislaved

Stugor för anhöriginvandring klara

2:24 min

I somras beslutade kommunstyrelsen i Gislaveds kommun att bygga nya fritidshus för behovet av bostäder till anhöriginvandring. Nu är de klara.

Under ett extrainsatt möte i juli 2017 beslutade kommunstyrelsen i Gislaveds kommun att det skulle byggas 15 nya fritidshus i Gisleområdet för att kunna möta behovet av bostäder till anhöriginvandring. Nu är de på plats, men det blev inte lika många som det var tänkt från början.

– Verkligheten har förändrats. Det har varit betydligt mycket svårare för de ensamkommande att få hit sina familjer och dessutom så har det varit något dyrare kostnader, säger Marie Johansson (S), kommunstyrelsens ordförande i Gislaveds kommun.

Familjerna betalar 7 300 kronor i månaden för fritidshusen och tanken är att stugorna, efter att familjerna har flyttat ut, ska användas för uthyrning till exempelvis föreningar som är på besök i kommunen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".