Rök kommer från en vit byggnad. En brandbil står bredvid.
1 av 4
Ingen person har skadats i branden. Foto: Emma Johansson/Sveriges Radio
Brandmän utanför en industribyggnad.
2 av 4
Foto: Emma Johansson/Sveriges Radio
Rök kommer från en vit byggnad.
3 av 4
Foto: Emma Johansson/Sveriges Radio
Räddningspersonal går utanför en vit byggnad som ryker.
4 av 4
Foto: Emma Johansson/Sveriges Radio
Sävsjö

Omfattande brand på träföretag i Stockaryd

1:41 min

Det började brinna i hyvleriet på träföretaget Fransson och Neij i Stockaryd vid 15-tiden på måndagseftermiddagen. Släckningsarbetet beräknas pågå till midnatt.

Vid 15.15 fick SOS ett samtal om rökutveckling på ett träföretag på Sävsjövägen i Stockaryd i Sävsjö kommun. Bara minuter senare kom uppgifter om en fullt utvecklad brand i hyvleridelen.

Det ska vara en hydraulikmotor som driver hyveln som har tagit eld. Höga lågor slog upp fort och personalen tog sig snabbt ut ur byggnaden.

– Det finns ju gott om saker att brinna i, även taket brinner ju nu. Men alla hann ut och alla mår bra, säger Karin Eckert, administratör på företaget som brann.

Fransson och Neij levererar råspont och träpaneler till byggvaruhandel och husfabriker runt om i länet.

– Det blir kämpigt att få fram varorna till kunderna nu. Vi kommer ha väldigt tuffa månader framför oss, säger Karin Eckert.

Vid 21-tiden jobbade brandmännen fortfarande med att släcka branden i taket på byggnaden. Räddningstjänsten räknar med att släckningsarbetet kommer pågå till midnatt.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista