Kommun erkänner brister på äldreboende

Nässjö kommun medger nu att förhållandena vid äldreboendet Norråsagården hade så stora brister förra sommaren att boende utsattes för skada.
Det var efter att en äldre man som bor på Norråsagården berättat att han blivit slagen av en i personalen, som en utredning startade. Mannen hade stora blåmärken på kroppen, och det var en man i personalen som fått ett vikariat som anklagades för misshandeln. Mannen polisanmäldes, och förlorade jobbet. Det visade sig då att det inträffat inte mindre än åtta olika incididenter inträffat på Norråsagården där de äldre farit illa. Men trots att personalen anmälde alla händelser, rapporterades de inte vidare av kommunen till länsstyrelsen. I ett brev till länsstyrelsen erkänner nu Nässjö kommun att äldre farit illa. I nästa vecka ska länsstyrelsen fatta sitt beslut om Norråsagården.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".