Bilbärgning vid akuten i Värnamo efter skottlossning 27 april. Foto: Oskar Mattisson/Sveriges Radio.
Två bilar beslagtogs vid akuten på Värnamo sjukhus efter skottlossningen i centrala VÄrnamo i går eftermiddag. Foto: Oskar Mattisson/Sveriges Radio.

Åtta anhållna efter skottlossningen i Värnamo

0:49 min

Åtta personer har och anhållits efter skottlossningen i Värnamo i går eftermiddag.

Åklagare Jessica Andersson berättade på lördagsmorgonen för P4 Jönköping att flera personer har anhållits efter skottlossningen i Värnamo i går eftermiddag då fyra personer skadades svårt.

Underförmiddagen kom ett pressmeddelande från Åklagarmyndigheten i vilket det framgick att åtta personer anhållits. Sju av dem är på sannolika skäl misstänkta för mordförsök och en för vapenbrott.

– Utredningarbetet i ärendet går nu vidare med förhör av både målsägande, vittnen och de misstänkta. Vad gäller frågor om motiv, kön och åldrar på de misstänkta så är det inget vi kan kommentera för närvarande, säger Jessica Andersson.

Det var strax efter klockan fem i går eftermiddag som tumult uppstod på Pilagårdsgatan i Värnamo. Vittnen hörde flera skott avlossas och såg fem till sju personer bråka. Fyra personer vårdades under fredagkvällen för både skottskador och skärskador på akuten vid Värnamo sjukhus, där polis också beslagtog två bilar som tros ha varit inblandade i händelsen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".