Fiskhandlare i fiskbutik.
1 av 2
Tommy Eskilsson ger upp. Trafiksituationen på Torpa i Jönköping har skrämt bort kunderna menar han. På fredag slår han igen. Foto: Karin Selldén/Sveriges Radio
Vägskyltar visar att gata på Torpa är avstängd.
2 av 2
Flera vägarbeten stänger av trafikflödet till Torpa och butikerna på Klostergatan. Foto: Sofie Carme/Sveriges Radio
Jönköping

Tommy slår igen butiken – knäckt av avstängda gator

1:48 min

Efter över 40 år i fiskaffären slår Tommy Eskilsson igen på fredag. Han orkar inte mer.

1947 öppnade Wallins Fisk i lokalerna på Klostergatan på Torpa i Jönköping. 

Efter över 40 år i butiken, först som anställd och sen som efterträdare, slår Tommy Eskilsson igen på fredag med bara 1,5 år kvar till pension. Jönköpings kommun har med olika trafikarbeten stängt av all trafik till stadsdelen och med det även strypt kundtillflödet. 

Att byta lokal och bygga upp en ny fiskbutik någon annanstans med så kort tid kvar till pension är inte tänkbart, säger Tommy Eskilsson. Istället ger han upp och slår igen för gott och är oerhört bitter mot kommunen.

 – Det finns inte en hänvisning till hur du kör till Torpa, de har stängt av varenda gata. Att de kan köra över och stänga varenda gata, det finns inte i min värld.

Enligt Jönköpings kommun kan det vara fler tillkomna arbeten än vad som först var planerade som orsakat problemen vid Torpaplan i Jönköping.

Men vems ansvar det är hos Jönköpings kommun råder det delade meningar om på förvaltningarna.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".