Närbild på en dörr och en polisavspärrning.
I restaurangens förråd attackerades mannen. Foto: Polisens förundersökning
Nässjö

Bostadsbråk bakom restaurangmordet

2:04 min

I januari högg en man i 45-årsåldern ihjäl en yngre man på en restaurang i Nässjö. Upprinnelsen till knivmordet var ett bråk om en lägenhet.

Idag väcktes åtal mot en man i 45-årsåldern misstänkt för mordet på en man i 25-årsåldern. Han knivhögg sitt offer många gånger på en restaurang i Nässjö i januari.

Den misstänkte mannen drev tidigare restaurangen i Nässjö och anställde den nu mördade mannen och hyrde också ut en lägenhet till honom. Men senare slutade han på restaurangen och ville då också att den andre mannen skulle lämna lägenheten – men han vägrade.

Sedan dess har de två männen bråkat om vem som har rätt till lägenheten.

Den 10:e januari sökte mannen i 45-årsåldern upp den yngre mannen på sin gamla restaurang.

Han menar att han bara ville prata, men att han blev knuffad och då tog han upp en kniv som låg på en pall i förrådet på restaurangen och högg mannen brutalt ett tiotal gånger.

Den misstänkte mannen ringde och larmade själv polisen och sedan gömde han kniven.

I förhör har han erkänt knivhuggen, men nekar till att ha begått något brott. Men åklagare Petra Schöniger menar att mannen hade som uppsåt att döda.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".