Vetlanda

Mikaelas sambo dödades: Skulle ju bli ett bra år

7:59 min

Vad händer när det värsta tänkbara inträffar en närstående? Mikaelas sambo kom aldrig hem efter en kväll ute med arbetskollegorna.

Hans saker ligger överallt i huset där han lämnade dem, ibland tänker jag att han är ute och reser och snart kommer tillbaka.

Det har gått sju veckor sedan Emil från Vetlanda knivskars så illa att han avled. Han hade gått ut tidigare på kvällen för att bowla med sina kollegor, men kom aldrig hem. Polisen utreder ett misstänkt mord, en man sitter häktad. De anhöriga har inga säkra svar på vad som hänt.
 
– Vi tror att Emil kan ha gått emellan ett bråk och helt enkelt varit på fel plats. Man målar upp bilder för sig själv, säger Mikaela.
 
Det står flyttkartonger i huset där hon bor, i augusti ska hon och dottern Nova flytta till ett mindre boende.

– Det skulle ju bli ett bra år, vi skulle ut och resa med barnen, men så blev det ju inte.
 
Emils son Leo, som tidigare bodde varannan vecka hos dem, har flyttat helt till sin mamma Jessica, men de håller kontakten.

– Emil var pappan som höll koll på kalasinbjudningar och skoltiderna. Leo var pappas pojke, de var alltid tillsammans, säger Jessica, Leos mamma.

Leos mamma Jessica och Mikaela, Emils sambo har hittat stöd hos varandra efter dödsfallet. Deras barn, Nova och Leo har också blivit väl omhändertagna i skolan, som informerade barn och föräldrar om vad som hänt. Men det är svårt att komma vidare, nu väntar de på att kunna hålla begravning. 
 
– Det är det som är skillnad, efter begravningen så kommer det inte att lugna ned sig, för då väntar rättegång, hela det här året kommer att gå, säger Mikaela.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista