Två killar tittar ut genom tältöppning framför grinden in till Elmia.
1 av 3
Marco Järvinen och Didrik Karlsson har campat utanför Elmias södra ingång sen i torsdags! Foto: Karin Selldén/Sveriges Radio
Marco och Didrik i tältet
2 av 3
Marco och Didrik har förstås varsitt spelbord, spelstol och dator i 8-mannatältet. Foto: Karin Selldén/Sveriges Radio
Tält utanför Elmias Entré syd
3 av 3
Ett enda tält än så länge utanför Elmias Entré syd Foto: Karin Selldén/Sveriges Radio
Jönköping

Tips från Dreamhack-campare: Ta med dator och tjock madrass

3:23 min

Två killar från Enköping är först i kön till Dreamhack Summer som drar igång i helgen. De slog upp tältet utanför grinden redan i torsdags förra veckan!

När datorfestivalen Dreamhack öppnar portarna på lördag morgon klockan 8.00 i Jönköping så har Didrik Karlsson, 23, och Marco Järvinen, 24, från Enköping tältat i över 8 dygn utanför Elmias Entré syd - allt för att vara säkra på att komma in först.

Än så länge har de ingen konkurrens alls. Deras 8-mannatält är det enda tältet där, förmodligen för att Dreamhack slutade att premiera dem som kom in först med fina priser för ett par år sen. Men Didrik och Marco vill ändå  försöka få igång campingtraditionen igen, inte för att få fina priser utan för att det är en rolig grej att tälta ihop med andra spelintresserade.

De har till och med tagit ut semester för att verkligen njuta av att sova på de hårda cementplattorna utan en enda av campingplatsens alla bekvämligheter, i över en vecka. 

– Vi hoppas att det kommer fler snart som vi kan umgås med, säger Marco Järvinen. 

 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista