Martin Funck står vid en hockeyrink och håller upp en puck mot kameran.
Martin Funck, enhetschef på kultur- och fritidsförvaltningen. Foto: Karin Selldén/Sveriges Radio
Jönköping

Bästa solskyddet i sommar – åk skridskor!

3:26 min

Vägg i vägg med Gladiatorutställningen erbjuder nu Jönköpings kommun och HV71 möjlighet att åka skridskor på en nyspolad is – mitt i sommarvärmen.

Under sex sommarveckor finns möjlighet till allmänhetens åkning i Prolympiahallen, en träningshall i anslutning till Kinnarps Arena.

På vardagar mellan klockan 10 och 14 veckorna 24–28 och 31, är det bara att snöra på sig skridskorna och glida ut på isen.

– Och har man inga skridskor så kan man låna begagnade helt gratis här, berättar Martin Funck, enhetschef på kultur- och fritidsförvaltningen. 

För att komma in till ishallen måste man gå igenom Gladiatorutställningens entré, och där lånar man också nyckeln till skridskoförrådet.

Men på frågan om allmänhetens skridskoåkning framför allt är ett sätt att locka in fler besökare till Gladiatorutställningen så att den går ihop sig ekonomiskt, svarar Martin Funck:

– Det var inte grundtanken, men det kanske ger lite synergieffekter.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista