Ett snöigt skogsparti intill en 70-väg
I skogen vid länsväg 127 i Sävsjö hittades mamman och dottern. Foto: Petra Levinson/Sveriges Radio
Sävsjö

Sävsjötragedin: Flickans fötter fick amputeras

1:27 min

Polisen utreds fortfarande efter dödsfallet i Sävsjö i vintras, när en kvinna gick ut tunt klädd i snön med sina två barn. Mamman avled och dottern blev svårt skadad.

Det tog polisen ett halvt dygn att hitta kvinnan och hennes åttaåriga dotter, efter att vittne larmat om att de gått ut i snön barfota och utan ytterkläder.

När polisen hittade dem, vid tretiden på natten, gick mammans liv inte att rädda.

Dottern fick så svåra köldskador att hennes fötter fick amputeras, enligt åklagaren Marianne Nordström vid Särskilda åklagarkammaren.

Marianne Nordström säger till P4 Jönköping att utredningen mot polisen fortfarande pågår, och att hon tidigast i augusti kommer ta beslut om ifall någon inom polisen ska åtalas för tjänstefel.

Varför kvinnan gav sig ut i vinterkylan med barnen är fortfarande en gåta. Familjen bodde på ett asylboende i Sävsjö och hade haft ett möte med Migrationsverket i närtid, men inte fått något negativt besked, enligt Migrationsverket.

Kvinnans nioårige son klarade sig utan skador. Han räddades ur en snödriva av vittnet som ringde polisen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".