Martina Lingefjord. Foto: Jesper Ericson/Sveriges Radio.
Martina Lingefjord ska bevaka gränstrakterna mellan Kalmar, Östergötlands och Jönköpings län. Foto: Jesper Ericson/Sveriges Radio.
Småland

Martina är P4 Jönköpings nya gränslandsreporter

Nu är hon på plats, P4 Jönköpings nya reporter som ska bevaka gränstrakterna mellan Kalmar län, Östergötland och Jönköpings län.

Inom kort börjar Martina Lingefjord att rapportera från orter i länet som inte hörs så ofta i radion. Och det är en peppad reporter som knappt kan vänta innan hon får ta tag i sitt nya jobb.

– Jag brinner för det riktigt, riktigt lokala. Det är det jag har jobbat med tidigare och det är det som är roligast med att vara journalist, att träffa människor på plats.

Med utgångspunkt i Vimmerby kommer Martina Lingefjord att vara mobil reporter i det glest befolkade området runt Ydre kommun där det i dagsläget inte finns någon stationerad journalist. Oskar Mattisson, tillförordnad ansvarig utgivare på P4 Jönköping, är väldigt nöjd över satsningen.

– Det viktigt att det inte finns vita fläckar i mediebevakning i Sverige och med den här satsningen stärker vi vår närvaro i länets ytterkanter.

Tjänsten delas mellan P4 Jönköping, P4 Östergötland och P4 Kalmar.

– Det är ett intressant samarbete. De som bor i de här områdena bryr sig kanske inte så mycket om var länsgränserna går, då behöver inte vi göra det heller, säger Oskar Mattisson.

Har du ett tips till Martina? Hör av dig till henne på 0480 45 80 64 eller martina.lingefjord@sverigesradio.se!

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista