Arrangör Håkan Persson och Maria Törnetoft från Nordiska pinuppor.
1 av 2
Arrangör för dagen, Håkan Persson från Tranås Caroliners, och Maria Törnetoft från Nordiska Pinuppor. Foto: Lovisa Buvhammar/Sveriges Radio.
Elvis-tema och amerikanska flaggor på Tranås Cruising och Rock'n roll event.
2 av 2
50-talet är ett populärt tema i Tranås. Foto: Lovisa Buvhammar/Sveriges Radio.
Tranås

Pinuppor säljer kalendrar för välgörenhet

1:05 min

Många lockas till lördagens tioårsjubileum av Tranås Cruising och Rock'n roll event – men Maria Törnetoft är där för en särskilt god sak.

På lördagen var det dags för tioårsjubiléet av Tranås Cruising och Rock'n roll event. En tillställning full av bland annat bilar, femtiotalskänsla och musik.

Gruppen Nordiska Pinuppor har varit på plats på evenemanget i flera år. Där passar de på att sälja sin kalender med samma tema. Pengarna från försäljningen går till olika välgörande ändamål.

– Vi är här och säljer årets kalender, sen promotar vi även nästa års kalender. Det blev en sista sekund-grej, det var först inte tänkt att bli en till nästa år men efterfrågan är så otroligt stor, säger Maria Törnetoft som är på plats.

Pengarna från försäljningen för årets kalender går till Hjärnfonden, och för nästa år ska de gå till DACA, Drivers Against Child Abuse. 

– Att just kunna få kombinera 50-talet, musiken, klädstilen och allting med välgörenhet är någonting som jag tycker är jättekul, säger Maria Törnetoft.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".