Huskvarnaån
Mannen hittades död vid Huskvarnaån. Foto: Rebecka Montelius/Sveriges Radio
Huskvarna

Tonåring gripen misstänkt för mordet på EU-migrant

0:51 min

På måndagsmorgonen grep polisen en tonåring misstänkt för mordet på en EU-migrant i Huskvarna.

En ung person anhölls i sin frånvaro i helgen misstänkt för mord. På måndagsmorgonen greps personen och har nu tilldelats en offentlig försvarare.

Det var den åttonde augusti som mannen, en EU-migrant, hittades död i en park vid Smedbyn i Huskvarna. Han bodde i parken där han hittades. Först veckan efter meddelade åklagaren att fallet utreds som mord. Åklagare Linda Schön beskriver utredningen som omfattande, men att de är i det inledande skedet. Både åklagare och annan personal är specialiserade på unga förövare.

– Vi håller fortsatta förhör med flera inblandade personer. Teknisk undersökning genomförs också och Nationellt forensiskt centrum undersöker material. Exakt vilka fynd som finns går vi inte närmare in på med hänvisning till förundersökningssekretess, säger förundersökningsledare Linda Schön i ett pressmeddelande.
 
Det florerar många rykten bland unga och på nätet om vad som hänt.  Sedan händelsen har det cirkulerat filmer på sociala medier, på en av filmerna ser man hur någon filmar mannen på mycket nära håll utan att han är medveten om det.
 
Polisen har tagit in och förhört en annan ung person, som är misstänkt för misshandel under samma dygn som det misstänkta mordet. Den personen har fått ett juridiskt biträde, men han är så ung att han inte kan ställas till svars för något brott, och är så ung som 13 år, erfar P4 Jönköping.

En tredje person under 15 år har fått ett juridiskt biträde och har förhörts misstänkt för ofredande.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista