Anonym läkare i korridor.
Läkaren åtalas för flera övergrepp mot barn. Bilden är en genrebild, personen har inget med händelserna att göra. Foto: Magnus Hjalmarson Neideman/SvD/T
Region Jönköpings län

Verksamhetschefen om åtalade läkaren: Inga fler barn har drabbats

2:45 min

Idag åtalades en 29-årig läkare för en rad sexualbrott, bland annat ett fall av grov våldtäkt mot barn i Jönköpings län.

En 29-årig läkare, som jobbat på flera sjukvårdsinrättningar i landet samt för en digital läkartjänst, åtalades idag vid Stockholms tingsrätt.

Han misstänks för en lång rad sexualbrott mot 52 barn och 18 vuxna, bland annat för ett fall av grov våldtäkt mot barn på en barn- och ungdomsmedicinsk mottagning i region Jönköpings län.

– Under de här dagarna som den här läkaren arbetade hos oss har han träffat totalt 35 barn. Så vi har haft ett väldigt begränsat antal fall där vi har kunnat göra noggranna journalgranskningar, säger Ann Grännö Alm, verksamhetschef för barn- och ungdomsenheten i regionen.

Rättegången mot den åtalade läkaren inleds den 20 september och han riskerar nu 14 års fängelse. Läkaren nekar till brott, säger hans försvarare Frida Wallin.

– Han har utbildat sig och även har gjort praktik i ett annat land och där är det, enligt hans uppfattning, gängse metod att undersöka barnen på det sätt som han har gjort här i Sverige.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista