Gokarts och champagne i glas.
1 av 3
Foto: Isabell Höjman / TT
malin framför en tegelvägg.
2 av 3
Malin Larsson ska gifta sig om några dagar och var väldigt nöjd med sin möhippa. Foto: Amanda Gustafsson/Sveriges Radio
Ulf framför en tegelvägg.
3 av 3
Ulf Kempe har 30 års erfarenhet av eventbranschen. Foto: Amanda Gustafsson/Sveriges Radio
Jönköpings län

Möhippor och svensexor allt dyrare

2:00 min

Spela paintball, sjunga in en låt och åka gokart – idag planeras möhippor och svensexor långt i förväg och det sparas inte på engagemanget eller ekonomin.

Det är inte bara bröllop som blir dyrare och pampigare. Det läggs även mer pengar på svensexor och möhippor, berättar Ulf Kempe som driver Action Event i Jönköping.

– För tio eller femton år sedan så var ju det inte en dyr aktivitet, då samlades man och sprang runt på stan tillsammans. Men sedan har det ju tillkommit saker, idag är det ju mer avancerat så därför har ju prislappen höjts också, säger Ulf Kempe.

Malin Larsson överraskades av sin familj och vänner med en möhippa i helgen. Hon säger att många nog har press på sig att visa upp en lyckad möhippa på sociala medier.

– De som planerar tror jag känner press. Det syns mycket på sociala medier och det som syns är det vill man göra. De små och enkla möhipporna och svensexorna syns ju inte lika mycket, säger Malin.

Hur var din svensexa eller möhippa? Maila gärna till oss och berätta.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".