Familj i Taberg utsatta för trakasserier

Familjen Kakembo i Taberg utanför Jönköping har under gångna veckan fått uppleva stenkastning mot familjens hus och bil.

I förra veckan blev äldsta dottern Faith vittne till hur två ungdomar slog sönder köksfönstret:
-Jag tittade ut och såg killar på moppe, och så hörde jag en jättesmäll när fönstret gick sönder.

Det är sju år sedan familjen Kakembo flyttade in i sitt hus i Taberg. Innan dess bodde de sju år i Månsarp. Och aldrig tidigare har de upplevt några trakasserier eller varit med om några problem.

Pappan i familjen är lärare och arbetar dessutom som nämndeman på Tingsrätten i Jönköping. Mamman Flavia är sjuksköterska och arbetar åt kommunen. Hon ser både arg och oförstående ut när när hon visar upp stenarna som någon slängde mot huset förra fredagen.

Men det slutade inte där, dagen efter vandaliserades sonens cykel och några dagar senare slogs en sten in i bilens ena baklykta medan den stod parkerad utanför huset berättar Flavia Kakembo.
-Vi är frustrerade, ledsna och arga, säger hon.

Vilka som ligger bakom trakasserierna har familjen inte en aning om. Samtliga händelser är polisanmälda. Men största stödet hoppas Flavia Kakembo att grannarna kommer att ge dem.
-De är jättetrevliga, och har lovat att de ska hålla ögonen öppna, säger hon.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".