Christoffer Törngren sitter i ett omklädningsrum.
1 av 2
Christoffer Törngren, nummer 67 i HV71, hoppas på en bra säsong för både egen del och klubbens del. Foto: Karin Selldén/Sveriges Radio
Stephan Lillis Lund tittar ut genom en öppen dörr.
2 av 2
Stephan "Lillis" Lund, assisternade tränare i HV. Foto: Karin Selldén/Sveriges Radio
HV71

Christoffer Törngren – ett namn att lägga på minnet

4:04 min

Thörnberg, Tedenby, Sundh och Önerud ... kända spelare i HV71:s trupp säsongen 2018/19. Men en klar uppstickare är forwarden Christoffer Törngren.

På lördag drar Svenska hockeyligan igång igen. HV71 möter Färjestad borta. Är det så att du inte riktigt känner igen alla namn och ansikten i HV:s trupp nu så är du inte ensam. Det är väldigt mycket nytt spelarmaterial den här säsongsstarten, säger Stephan "Lillis" Lundh, assisterande tränare i Jönköpingsklubben.

– Det har blivit så nuförtiden i hockey att om man kan klara sig på under tio nya spelare så har man klarat sig väldigt bra. Jag tror vi har elva eller tolv nya och nygamla i år! Det är klart att det är lite för stor omsättning.

Vem tror du att jag kan namnet på bäst när säsongen är slut?

– Jag hoppas att du kan hela laget. Men det är spännande att se en sån som Christoffer Törngren som kommer tillbaka och som fortfarande är i sina bästa år och har de rätta egenskaperna som jag tycker om bland elithockeyspelarna, säger Stephan "Lillis" Lundh. 

Christoffer Törngren är 24 och återvänder till HV från Färjestad med en tuff säsong bakom sig. Han hoppas att han ska kunna kliva fram och ta plats den här säsongen istället.

– Jag hoppas jag kan göra ett bra intryck så att du kommer ihåg mitt namn, säger Christoffer och ler.

– Jag är sjukt taggad!

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".