Andreas Friberg.
Andreas Friberg, avdelningschef för marknadsavdelningen på JU. Foto: Joséphine Simar/Sveriges Radio
Jönköping

Högskolan: Alla drabbade studenter har fått tak över huvudet

3:02 min

52 studenter fick evakueras efter branden i en lägenhet på Råslätt i Jönköping inatt.

Ett helt trapphus i flerfamiljshuset fick evakueras. Några lägenheter fylldes av rök, men flera vattenskadades också eftersom vattenledningen i den branddrabbade lägenheten gick sönder. 52 studenter evakuerades från sina hem, och under dagen har arbetet att hitta nya bostäder till dem pågått.

– Vi har haft en nära dialog med Vätterhem. Alla de 52 berörda studenterna har tak över huvudet nu, säger Andreas Friberg, avdelningschef för marknadsavdelningen på Jönköping University.

Av de 52 studenterna kommer sju få komma tillbaka till sina lägenheter redan i dag. 20 studenter kommer få tillgång till sina lägenheter i morgon och har fått sängplatser över natten. Men 25 kommer behöva få nya lägenheter – lägenheter som Vätterhem redan lyckats få fram.

Det är lägenheter som andra internationella studenter egentligen skulle bo i, men eftersom de inte kommit till Jönköping ännu så står de tomma. De studenterna kommer istället få andra lägenheter som kommer bli lediga när andra studenter flyttat ut.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".