Jönköping

Fotoentusiaster samlades på fotomarknad i Huskvarna

1:34 min

Fotografiutrustning av de äldre varianterna ställdes fram och såldes på fotomarknaden i Huskvarna. Intresset för retroprylar växer bland de yngre, säger arrangören Nils Holmén.

– Fotograferandet har aldrig mått så bra som det gör i dag, säger Nils Holmén, en av arrangörerna till fotomarknaden som hölls på lördagen i Huskvarna.

Nils Holmén är medlem i Huskvarna fotoklubb och beskriver sig som väldigt passionerad för fotografi och äldre fotoutrustning. Faktumet att de flesta numera använder sina mobiltelefoner för att ta bilder gör dock ingenting, säger Nils Holmén.

– Tar du bilder kvittar det om du tar det med en telefon eller med en kamera. Det viktigaste är att du tar bilder, säger Nils Holmén.

På marknaden kunde intresserade hitta allt från kameror tillverkade på 1920-talet och framåt till objektiv, stativ och filter.

– Det finns ett intresse bland de unga i dag att gå tillbaka till old school-fotografering och varför ska de ligga i lådorna hos oss då när de unga vill ha dem, säger Nils Holmén.

En som fyndade på marknaden var Karl Persson, före detta Jönköpingsbo numera bosatt i Göteborg.

– Det är lite som julafton att komma hit, säger han.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista