Jönköping

Fängelse och utvisning för BMW-stölder

1:14 min

De båda männen stal bildelar för hundratusentals kronor. Idag fick de sina domar av Jönköpings tingsrätt.

De båda männen, 20 och 23 år, hyrde en stuga utanför Lekeryd, och efter att polisen fått tips om männen inleddes spaning, och bland annat hittades en tjuvgömma i skogen där det fanns delar från BMW-bilar. Männen greps efter en dramatisk jakt där de stannade först när polisen använde sin egen bil för att få stopp på dem. En polishund lyckades hitta en av männen som gömt sig i ett rör i ett dike.

Åtalet gällde 15 stölder från bilar i Norrköping, Linköping, Nässjö, Tranås, Habo och Örebro, liksom ett villainbrott i Lerum. Det totala värdet på bildelarna, som rattar, instrumentpaneler och navigationsutrustning låg på 677 000 kronor enligt polisen.

Männen döms nu mot sitt nekande till två respektive ett och ett halvt års fängelse. När de avtjänat sina straff ska de utvisas och får inte återvända till Sverige på åtskilliga år.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista