Skolpojke nära att hängas

En 10-årig pojke på Bäckaskolan i Gnosjö var häromdagen nära att hängas av två jämnåriga pojkar. Efter händelsen fick inte rektorn fick veta någonting.

I måndags hittade eleverna på Bäckaskolan i Gnosjö ett hopprep som någon hängt upp som en snara i ett träd på skolgården. Repet blev snabbt en leksak. Men plötsligt övergick leken till allvar.

Inför ögonen på skolkamraterna tvingade nämligen två 10-åringar upp en jämnårig pojke på en sten under snaran. Barnen runt omkring uppfattade det som att 10-åringarna tänkte hänga honom.

Pojken grep tag i en trädgren och kämpade förtvivlat och gråtande för att komma undan. Men 10-åringarna höll fast och började lägga snaran om halsen. Först då uppfattade personal vad som hände, och pojken kunde komma loss.

Många barn mådde dåligt och var uppskakade när de kom hem och berättade för föräldrarna. Men bara barnen i huvudpersonernas klass fick hjälp av lärare att bearbeta den otäcka händelsen. Rektor Maria Nyström fick inte veta något.

- Det som hände har jag fått veta av er på radion, säger hon och fortsätter:

- Barnen har upplevt det här som obehagligt, och det måste vi ta tag i, avslutar Maria Nyström.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".