Jan Johansson, Vetlanda framåtanda
Jan Johansson, Vetlanda framåtanda. Foto: Foto: Oskar Mattisson/Sveriges Radio
Vetlanda

Vetlanda Framåtanda om kritiken: Dubbelspel

2:53 min

Socialdemokraterna i Vetlanda valde att bilda majoritet med Moderaterna och Centerpartiet - och avsluta samarbetet med det lokala partiet Vetlanda Framåtanda.

Under torsdagen stod det klart att det blir ett maktskifte i Vetlanda kommun. Socialdemokraterna, som styrt de senaste fyra åren tillsammans med lokala Vetlanda framåtanda, kommer nu att bilda majoritet tillsammans med Moderaterna och Centerpartiet.

Jan Johansson, ordförande för Vetlanda framåtanda, är inte överraskad över resultatet.

– Inte med tanke på det dubbelspel som just Socialdemokraterna har fört i den här frågan. Man har enligt våra förhandlare hela tiden hävdat att huvudalternativet är och förblir ett fortsatt gott samarbete med Vetlanda Framåtanda, eftersom det fungerat väldigt bra, säger Jan Johansson.

Enligt kommunstyrelsens ordförande, socialdemokraten Henrik Tvarnö har det funnits en irritation inom hans parti gentemot Vetlanda framåtandas sätt att svänga kraftigt och sent i olika frågor.

– Vi har så sent som både igår och idag fått samtal av socialdemokrater som förfasas över det nya styret, men det är upp till dem och vi har inga som helst problem med detta, säger Jan Johansson.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista