Bild från 24 karats verksamhet, bilden är från Inspektionen för vård och omsorgs protokoll.
Foto: Bild från IVO:s protokoll.
Sävsjö

Tandläkarmottagningen 24 Karat tvångslikvideras

1:47 min

Det kan bli svårt för de patienter som anser sig blivit lurade av Tandläkarmottagningen 24 Karat i Sävsjö att få några pengar tillbaka.

Nu har 24 karat tvångslikviderats av Bolagsverket och en lång process väntar.

– Det är för att de inte har anmält en revisor till registret, vilket man är skyldig att göra om bolaget ska ha revisor. Det ska de här ha, säger Elisabeth Lagerqvist som är chefsjurist på Bolagsverket.

Nu ska bolaget upplösas av en likvidator. Likvidatorn säger till P4 Jönköping att han nu ska ta ställning till om han ska fortsätta likvidationen av 24 Karat och betala alla skulder och rätta till det som fattas – en process som kan ta flera år, eller om bolaget ska försättas i konkurs. Om det blir det senare alternativet är det till konkursförvaltaren man så småningom får vända sig med sina ekonomiska anspråk.

Försäkringskassan har dock miljonkrav på bolaget så det är inte säkert att det kommer finnas pengar över till de drabbade patienterna.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".