Niklas Strömstedt.
Niklas Strömstedt säger att det är viktigt att kunna få vara ifred om det sociala livet blir för mycket under julen. Foto: SUVAD MRKONJIC/TT
Jönköping

Niklas Strömstedt: Så överlever du julen

2:15 min

Trots en mysig julstämning så kan det bli jobbigt att umgås för mycket med släkt eller vänner. Niklas Strömstedt reder ut hur du får en fröjdefull jul.

På fredagskvällen besöker Niklas Strömstedt Jönköping med sin julturné "Ett ljus i mörkret".

Han är också aktuell tillsammans med sin fru Jenny i programmet "Tillsammans med Strömstedts", där de pratar mycket om relationer och hur man får vardagen att fungera.

Och just december är ju en tid då många samlas och umgås med släkt eller vänner man normalt inte umgås med, vilket kan vara en utmaning. Men Niklas Strömstedt har några tips på hur man överlever julen.

– Alla ska vara tillåtna att dra sig undan en stund, om sällskapslivet blir för mycket. Man måste kunna få vara ifred också, utan att känna skuld eller att andra ska sucka och tycka man är dålig, säger han.

Men det är inte bara det sociala som kan bli för mycket - under veckan kom en undersökning om att en del butiksanställda får psykiska problem av att lyssna på all julmusik i butikerna.

– Där gäller det för dem som sätter igång musiken att de är lite fantasifulla, det finns ju hur mycket julmusik som helst, säger Niklas Strömstedt.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista