Kommunchef fick mer än trakasserad vårdanställd

När Habo kommun i förra veckan gjorde sig av med äldreomsorgschefen så fick han nästan en halv miljon kronor i avgångsvederlag.
Men när kommunen försökte köpa ut en kvinna i äldreomsorgen som anser sig ha blivit mobbad på arbetsplatsen, erbjuder man bara 120 000 kronor. Varför chefen fick gå är inte klarlagt. Kommunen säger att det är en del i omorganisationen. Nyheterna har tidigare berättat om turerna kring den trakasserade kvinnan inom äldreomsorgen. Hon har genom facket krävt tre årslöner och skadestånd för psykiskt lidande. Men facket förlorade och kvinnan kan nu tvingas gå tillbaka till arbetet eftersom hon tackat nej till kommunens bud på 120 000 kronor. Göran Larsson (s), sitter i personautskottet i Habo kommun som fattade besluten om de båda avgångsvederlagen. Han säger till Nyheterna att han inte kan gå in på detaljer i personalärenden av sekretesskäl. - Men de här båda fallen är två helt skiljda saker. De går inte att jämföra, motiverar Göran Larsson kommunens beslut.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".