Tandläkare håller en utdragen tand i tång.
Genrebild från annan mottagning. Foto: Wetmount
24 Karat

Efter polisanmälning och konkurs – nu kommer besluten

1:16 min

Under onsdagen kom de första besluten som rör den numera nedlagda tandvårdskliniken 24 Karat i Sävsjö.

Flera tandläkare som jobbat på den numera nerlagda tandvårdskliniken 24 karat i Sävsjö får kritik för sitt sätt att behandla patienter efter att inspektionen för vård och omsorg granskat kliniken. Det handlar bland annat om rent felaktiga behandlingar och bristande journalföring.

Bristerna på tandvårdskliniken började avslöjas i vintras när IVO gjorde en oanmäld inspektion på kliniken. Det var så smutsigt att patienterna riskerade att bli sjuka, och efter det börjar olika anmälningar droppa in mot kliniken. 24 Karat har förutom anmälts till IVO också polisanmälts av Försäkringskasan för bedrägeri och kliniken gick ju i konkurs i slutet av oktober i år.

Nu kommer alltså dom första av besluten där det riktas kritik mot tre olika tandläkare. Minst två av tandläkarna riskerar också att bli av med sin legitimation eftersom att IVO har öppnat separata utredningar mot dem. Myndigheten vill med det här vill granska om deras sätt att arbeta har inneburit fara för patienterna.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista