Anderstorp

Granne till gripna mannen: Obehagligt att han varit här

1:33 min

I fyra år höll han sig undan och hånade polisen, nu är mannen gripen. Och det mitt i Anderstorp.

2014 dömdes en nu 29-årig man från Halland till tre års fängelse för bland annat grovt bedrägeri och narkotikabrott. Men det är först nu som mannen kommer avtjäna sitt straff, han har nämligen varit på rymmen i fyra år.

Mannen har på sina sociala medier själv skickat pikar om att polisen inte kunnat hitta honom. Men i tisdags kväll tog katt och råtta-leken slut när polisens FAST-gupp kunde gripa honom i en villa i Anderstorp.

Martina Björk bor med sin familj bara några hundra meter från huset som mannen gömde sig i och hon tycker det är obehagligt att mannen gömt sig i deras kvarter.

– Det är obehagligt att veta att han befunnit sig här. Här bor ju vi med våra barn, säger hon.

Det här är Polisens FAST-grupp:

FAST-gruppen (Fugitive active search team) är specialiserad på att spåra personer som är internationellt efterlysta av svenska eller utländska myndigheter för lagföring eller för att avtjäna fängelsestraff.

Gruppen bildades för att personer som begår brott i Sverige inte ska kunna hålla sig gömda utomlands. Arbetet består därför av att biträda Åklagarmyndigheten, Kriminalvården eller Socialstyrelsen i att lokalisera och få eftersökta personer gripna oavsett var i världen de befinner sig.

Källa: Polisen.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista