Emma Carlsson Löfdahl.
1 av 2
Emma Carlsson Löfdahl, Liberalerna. Foto: Joséphine Simar/Sveriges Radio
Ciczie Weidby.
2 av 2
Ciczie Weidby (V), riksdagsledamot från Jönköping. Foto: Joséphine Simar/Sveriges Radio
Politik

Emma Carlsson Löfdahl (L): Vi tänker inte prata med Vänsterpartiet

1:47 min

Den kommande statsministeromröstningen skjuts upp till på fredag. Det beskedet lämnade talmannen Andreas Norlén i eftermiddags.

Vänsterpartiet släpper inte fram Stefan Löfven som statsminister i nuläget. Det beskedet lämnade V-ledaren Jonas Sjöstedt idag.

Nu väntar ytterligare några dagar av diskussioner mellan partierna innan det kan bli en statsministeromröstning.

– Framför allt får de fyra partierna lite tid att förankra sitt beslut hos oss i Vänsterpartiet och presentera något som vi vill acceptera och rycka gul knapp för. Jag upplevde det ändå någonstans att Stefan Löfven kanske ändå kände att de borde titta över det här en gång till, säger Ciczie Weidby, vänsterpartistisk riksdagsledamot från Jönköping.

Samtidigt säger den liberala riksdagsledamoten Emma Carlsson Löfdahl att deras överenskommelse med Socialdemokraterna står fast och att de inte tänker ändra på någonting.

– Vi tänker inte prata med Vänsterpartiet. Vi har förhandlat med S, C och MP och det är Socialdemokraterna som i så fall får prata med Vänstern, säger Emma riksdagsledamoten Carlsson Löfdahl (L).

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista