Värnamoskjutningarna

Ny sprängning i Värnamo i natt

1:24 min

För andra gången den här veckan har det varit en sprängning i Värnamo kommun.

Vid strax efter klockan 01 natten mot torsdagen så sprängdes en ytterdörr till ett flerfamiljshus i stadsdelen Karlsdal i centrala Värnamo.

Detta är andra gången den här veckan som det sprängs i Värnamo. Natten till tisdagen så sprängdes en ytterdörr till ett hus ensligt beläget mellan Horda och Rydaholm.

– Det är för tidigt att säga om det finns en koppling mellan de båda händelserna, säger polisens vakthavande befäl Bo Gunnarsson till P4 Jönköping.

En granne säger till P4 Jönköping att en hög smäll hördes i natt.

– Jag vaknade av en kraftig smäll. Det är hemskt det som händer. Det brukar vara lugnt här.

Ingen person skadades i nattens sprängning, som enligt polisen inte var lika kraftfull som den tidigare i veckan. Ingen av de boende i lägenheterna behövde heller evakueras.

Polisen kommer vara på plats vid fastigheten under torsdagsmorgonen men i nuläget så finns ingen misstänkt för sprängningen.

– Vi bevakar platsen och säkrar den tills en teknisk undersökning är gjord, säger polisens Bo Gunnarsson.

Nationella bombskyddet är på väg till Värnamo för att undersöka den här sprängningen.

Polisen rubricerar det hela som allmänfarlig ödeläggelse då sprängningen var riktad mot fastigheten och inte mot någon person.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista