Veronika, Rasmus och Brian Mårtensen från Danmark.
1 av 2
Veronika, Rasmus och Brian Mårtensen från Danmark. Foto: FOTO: Henrik Dammberg/Sveriges Radio.
Mikael Lindberg, Mullsjö Alpin.
2 av 2
Mikael Lindberg, Mullsjö Alpin. Foto: FOTO: Henrik Dammberg/Sveriges Radio.

Mycket snö och regn i skidbacken

2:01 min

Det finns gott om snö i länets skidanläggningar inför sportlovet. Men regn gjorde att det var glest mellan åkarna i Knaggebo under lördagen.

Sportlovet kunde ha börjat bättre för länets skidanläggningar. Flera plusgrader och regn gjorde att besökarna var ganska få på Mullsjö Alpins anläggning i Knaggebo igår under lördagen. 

Enligt Mikael Lindberg, ägare av Mullsjö Alpin, tar skidbacken tar inte så stor skada av att det töar. Men intresset för skidåkning går ner.

- När det börjar smälta i naturen tappar man skidsuget. Det var mycket bättre för någon vecka sedan när det låg snö överallt och det var vitt och fint. Är det vitt i trädgården blir man skidsugen på ett helt annat sätt, säger Mikael Lindberg.

Flera av dem som P4 Jönköping talade med i backen var danskar. Två av dem var Veronika och Brian Mårtensen, som kommit till Mullsjö för att för att deras två barn ska lära sig att åka slalom.  

- Anläggningen är lagom stor för oss. Det är fint för barnen att man hittar varandra lätt, säger Veronika Mårtensen.

Trots en temperatur på 2 till 3 plusgraden under helgen är Mikael Lindberg positiv inför sportveckan, som är mycket viktig för hans företag.

- Det ska bli bättre väder med minusgrader och solsken i nästa vecka. Jag ser fram emot en betydligt bättre tillströmning om några dagar, säger Mikael Lindberg.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista