Nässjös Dartaye Ruffin tar sig förbi Luleås Robert Gilchrist.
1 av 7
Nässjös Dartaye Ruffin tar sig förbi Luleås Robert Gilchrist. Foto: Patrik Bromander/Sveriges Radio
Luleås nr:10 Thomas Massamba samlar lagkompisarna.
2 av 7
Luleås nr:10 Thomas Massamba samlar lagkompisarna. Foto: Patrik Bromander/Sveriges Radio
Luleås Denzel Andersson lägger i 2 poäng.
3 av 7
Luleås Denzel Andersson lägger i 2 poäng. Foto: Patrik Bromander/Sveriges Radio
Nässjös Felix Terins.
4 av 7
Nässjös Felix Terins. Foto: Patrik Bromander/Sveriges Radio
Luleås Earvin Morris.
5 av 7
Luleås Earvin Morris. Foto: Patrik Bromander/Sveriges Radio
Luleås Robert Gilchrist håller koll på Nässjös Dartaye Ruffin.
6 av 7
Luleås Robert Gilchrist håller koll på Nässjös Dartaye Ruffin.
Abdou Medjedoub och Dartaye Ruffin var tongivande i hemmalaget Nässjö.
7 av 7
Abdou Medjedoub och Dartaye Ruffin var tongivande i hemmalaget Nässjö. Foto: Patrik Bromander/Sveriges Radio
Basket

Nässjö föll i dramatisk match

1:46 min

Nässjö förlorade hemma mot Luleå i Basketligan. Nässjö var i ledning i slutet av matchen med 65-61. Då vände Luleå till seger 65-68.

Det var jämnt spelmässigt i början av den första perioden där båda lagen hade svårt att få till sitt skytte. Gästande Luleå var i ledning 5-10 men Nässjö kunde komma tillbaka och ställningen var 13-14 efter den första perioden. Fortsatt jämnt spel i den andra perioden där det var hård kamp under båda korgarna. Luleå hade hela tiden ett litet grepp om spelet och kunde gå till halvtidsvila i ledning 31-32. Nässjös Tomas Fernandez satte en 3-poängare i slutsekunden av andra perioden.

Bästa poängplockare halvvägs var Abdou Medjedoub i Nässjö med 9 poäng och Earvin Morris i Luleå med 8 poäng.

Efter pausen fortsatte det var jämnt men Nässjö kunde vända till ledning 41-40 halvvägs in i 3:e perioden. Luleå hade sedan 44-47 med sekunder kvar av perioden då Nässjös Felix Terins sänkte en trepoängare till 47-47 inför den 4:e perioden.

I den 4:e perioden var det hemmalaget Nässjö som tog kommandot och hade ledningen med 53-49 med 6:50 kvar att spela. Luleå kom tillbaka och med 3:27 kvar att spela var ställningen 56-55. Med 2:40 kvar att spela fick Nässjös lagkapten Dartaye Ruffin sin 5:e foul och fick följa resten av matchen från sidan. Istället klev en annan amerikan i Nässjö fram, Marquis Jackson sköt 60-57 med knappt 2 minuter kvar att spela.

Slutet av 4:e perioden blev ett drama, med 37 sekunder kvar satte Corban Collins i Luleå en 2 poängare till 62-61. Nässjö med bollen och en poängs ledning kunde genom Marquis Jackson sätta en 3 poängare till ledning 65-61 med 26 sekunder kvar. Och bara 3 sekunder hann ticka vidare på klockan när Corban Collins sänkte en 3 poängare till 65-64.

Med 20 sekunder kvar blev Nässjö av med bollen och Luleås Earvin Morris blev foulad två gånger och satte fyra straffkast fram till 65-68. Nässjö fick sedan chans att kvittera i slutsekunderna men Marquis Jacksons trepoängsförsök ville inte gå i och Luleå kunde åka hem med en seger i bagaget.

Nässjö ligger efter förlusten kvar på 6:e plats i tabellen med sina 24 poäng.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista