En delad bild på en toalettstol och två spelare från J-södra.
Om Daryl Smylie eller Alexander Jallow är drabbade är oklart. Men åtta av J-södras spelare är kvar i Spanien på grund av kräksjukan. Foto: Fredrik Sandberg/TT, Henrik Gustavsson/Sveriges Radio.
Fotboll

Magsjukekaos slog ut J-södra – riskerar missa Svenska cupen

1:42 min

Under träningslägret i Spanien har åtta spelare drabbats av vinterkräksjukan och det är oklart hur och när de kan komma hem.

Med mindre än en vecka kvar till Svenska cupen har Jönköpings Södra drabbats av ett rejält bakslag. Åtta av spelarna har drabbats av vinterkräksjuka.

– De två sista dygnen var rätt kaotiska, berättar tränaren Andreas Brännström som nu är hemma i Jönköping och får syssla med allt annat än spelstrategier. 

De isolerade första fallet snabbt, men sedan dök det bara upp fler och fler.

– Vi sysslade egentligen bara med att isolera människor de två sista dygnen, men uppenbarligen var vi inte snabba nog, säger Andreas.

De åtta spelarna är dessutom kvar i Spanien. Än så länge är det oklart hur J-södra ska få hem dem.

På lördag startar Svenska cupen och J-södra möter AIK borta. Hur det går om spelarna inte är friska tills dess återstår att se. 

– Det är lite oklara regelverk, men matcher har skjutits på förr. Men i nuläget räknar vi med att spela match.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista