Sport

Cajsa Persson är länets lovande golfproffs

3:17 min

Förra året vann hon EM-guld. I år går hon ut på Europatouren för tredje säsongen.

Cajsa Persson är 25 år gammal och länets lovande superstjärna inom golf. Hon fick priset för Årets idrottsprestation på Jönköpingsgalan och har nu precis kommit hem från Australien där hon tävlat i New South Wales Open. Men hon är sådär nöjd med den tävlingen.

– Golfen är inte riktigt där jag vill ha den just nu, jag känner mig fortfarande lite rostig och märker att det är början på säsongen. Men det finns absolut potential! säger hon.

Oavsett vad hon själv tycker om sin insats hittills i år, så är hennes meritlista från förra året enorm. Hon tog historiskt guld i EM, tävlade i SM och kan numera försörja sig på sin sport. Själv beskriver hon sig som en "late bloomer" inom golfen.

– Jag utvecklas för varje år som går. Det finns många som är stjärnor när de är 14 år, där fanns inte jag. Men jag har gått min egen väg och utvecklats sakta men säkert.

Just nu pågår Europatouren för fullt, men tävlingarna spelas i länder över hela världen. Cajsa har över 200 resdagar per år.

– Det är lite sjukt. Men jag tycker att det är kul att få se världen, men det är klart att det är jobbigt att vara hemifrån.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista